Samtalet igår och lite annat

God morgon!

Hemma idag och imorgon också för att bara komma på fötterna igen, det lättade lite igår när jag fick komma samma dag till kuratorn på vårdcentralen. Det blev ett bra samtal och jag kände att jag fick klarhet i en del men samtidigt är det jobbigt att berätta om det som är jobbigt för då blir oftast ångesten starkare under några dagar för att sen bli bättre. 

Så idag känner jag mig rätt ledsen men jag vet att det kommer bli bättre, fick en tid igen om 3 veckor för att följa upp det som vi pratade om. Jag hoppas att saker och ting har börjat reda ut sig då. Tråkigt att inte kunna skriva öppet om allt, men det är ju så när man skriver offentligt...man kan ju inte berätta saker om tex jobb och hem eller annat för det är ju helt fel rent etiskt att göra så. 

Något som är jobbigt i en sån här period är ju sömnen, den blir så dålig...jag har svårt att komma till ro på kvällen och snurrar runt nästan 1-2 timmar innan jag kan somna, och sen blir ändå nattsömnen inte speciellt bra och djup utan orolig och en massa konstiga drömmar. Jag brukar kunna sova väldigt bra om jag mår bra, då brukar jag ha bra rutiner, lägga mig ungefär samma tid varje kväll och somna snabbt och kunna sova hela natten. Då gör det inget om jag vaknar kl 6 för då brukar jag ändå känna mig pigg. Men om sömnen har varit dålig är det hemskt att vakna tidigt av barnen för då brukar jag ofta ha kommit in i en djupare sömn vid 6 tiden...så imorse när barnen kom in blev jag helt knäckt. Kroppen typ skakade för att jag var så trött. 

Men upp kom jag och nu är alla barnen på förskola, ska hämta Liam först idag för att sen gå till BVC på 5 års kontroll och så ska han få vaccination. Jag minns att Benjamin blev väldigt dålig efter 5 års vaccinet, fick hög feber och ont i armen. Får se hur det går för Liam. Han sa imorse, "jag ska vara jättemodig idag när jag tar sprutan mamma". =) 

Vi har haft en del duster sista veckan jag och Liam men senaste två dagarna har det faktiskt gått mycket bättre...vi bråkade ganska rejält i tisdagskväll och efter det så gick nog luften ur oss båda och det har varit mycket lugnare. Både han och jag behövde väl rensa luften lite. Han testar alla gränser hela tiden, skriker högt och rätt ut så man blir livrädd och får ont i öronen, och så förklarar jag oftast lugnt och stilla att det blir jobbigt när han gör så och varför han inte kan göra så, sen gör han det igen, och igen, och igen....och igen. Då är man inte lika tålmodig och mild i tonen längre. 

Men nu har det som sagt varit bättre några dagar =)

Nu ska jag vila lite, ha en fin dag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

3 supervarma dagar med sol och bad!!

Senaste tre dagarna har det varit väldigt varmt här, vi har badat hela dagarna och idag åkte vi till ett vattenland. Det var jättefint där o...