Så himla besviken...

Hej!

Sitter och äter min frukost och bloggar, jag har varit hemma hela den här veckan. Natten till måndag hade jag så ont i magen att jag knappt kunde vända mig i sängen, som knivhugg på höger sida. Ringde vårdcentralen direkt på morgonen och fick komma in på eftermiddagen på en tid. Tyvärr kunde hon inte riktigt säga något, hon kände på magen men det gjorde inte speciellt ont någonstans just då tyckte jag. Hon tog ett par blodprover och allt såg bra ut. Hade ont även på måndag kväll så bestämde att jag är hemma även på tisdag. 
På tisdag morgon sa Liam att han hade ont i halsen och ville vara hemma, jag tänkte att han kanske inte hade det men sa så för att få vara hemma...sa inte det till honom såklart. På eftermiddagen så fick han 39 graders feber, så han och jag har varit hemma igår också och även idag. Så det blev nästan en hel vecka hemma, ska kolla tempen i eftermiddag och se så om han kan gå till förskolan imorn, men då får isåfall Jimmy vabba. Vi brukar vara väldigt bra på att dela upp vabbandet och köra varannan dag men denna vecka tog jag eftersom att jag ändå själv mått dåligt.

En sak som jag är så otroligt besviken över är att jag aldrig kommer in på en enda utbildning som jag vill gå. Jag vill verkligen "bli något", jag vill känna att jag har en utbildning som ger mig chans till bra jobb och vidareutveckling i arbetslivet. Jag har en massa erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar, har gjort det i 12 år nu, men ändå kan jag inte titulera mig som någonting. Att plugga upp mina betyg har känts så otroligt motigt och jag har känt att jag inte haft tid eller lust. Så då har jag försökt hitta utbildningar som kanske inte kräver så mycket betyg utan mer erfarenhet, så nu sökte jag till våren en erfarenhetsbaserad utbildning på södertörns högskola, lärare mot fritidshem, då skulle man vara en dag på skolan och resten kunde man jobba på sitt vanliga jobb. Skulle ju vara perfekt tyckte jag, erfarenhet har jag ju, men såg i fredags att jag klassades som obehörig för att jag inte har tillräckliga betyg och även för lite erfarenhet inom just att arbeta i fritidsverksamhet på en skola. 😕

Blev väldigt besviken, kändes som att jag aldrig riktigt kan komma in på någon högre utbildning, så nu började jag kolla runt på folkhögskolor för att se om det finns någon tvåårig yrkesutbildning jag kan gå. Det finns fritidsledarutbildningar på många folkhögskolor, det är ju inte riktigt samma som när man blir lärare mot fritidshem, men men...vad gör man?! Sen kan man gå något som kallas för allmän linje, då går man i en klass för att plugga upp sina betyg. Ungefär som komvux...vet inte...kanske.

Vad ska jag bli egentligen...? Nån som har något förslag?

Kram och hej!

2 kommentarer:

3 supervarma dagar med sol och bad!!

Senaste tre dagarna har det varit väldigt varmt här, vi har badat hela dagarna och idag åkte vi till ett vattenland. Det var jättefint där o...