Godmorgon!

Tidigt vaken idag, Moa kom inspringandes vid 6-tiden...trodde fortfarande att det var natt så jag gick med henne till Jimmy, sen kunde jag ändå inte somna om så nu sitter jag här och skriver medan alla andra i familjer snarkar i takt. Jag är omöjlig på att somna om när jag blir väckt...speciellt tidigt på morgonen.

Jimmy sover för tillfället i en säng inne med Moa och Liam, dom har börjat att springa upp en del på natten så för att jag ska slippa ligga vaken halva nätterna och få psykbryt så ligger Jimmy hos dom för att kunna ta dom direkt om dom vaknar. Men imorse hade Jimmy inte märkt att Moa gick upp så då smög hon in till mig =)

Egentligen gör det mig inget att vakna tidigt på morgonen, det är när dom springer upp till oss mellan 01-05 som är det jobbiga...att inte kunna somna om ordentligt vid 1-tiden gör att nästkommande dag inte blir så rolig. 

Igårkväll fick jag så sjuuuukligt ont i revbenen, på vänster sida precis bredvid bröstet...det ilade och spände så jag blev riktigt orolig för vad det kunde vara. Insåg sen att det är samma smärta som när jag var gravid och fick ont i revbenen fast då var det lokaliserat till revbensdelen som sitter precis vid maggropen. Det är något som kallas för teitzes syndrom.

 Klipper in en förklaring vad det är --- "Tietzes syndrom kallas också kostokondrit. Ett revben (costa på latin) består i stort sett av ben, men på framsidan, in mot bröstbenet, är det en liten del som består av brosk (kondros på grekiska). Ändelsen -it inom medicinen betyder inflammation. Med costokondrit avses alltså ett inflammationstillstånd i övergången mellan brosk och ben i ett eller flera revben.
Sjukdomen är sällsynt, och drabbar främst kvinnor i 20—40-årsåldern. Orsaken är okänd, men man vet att sjukdomen är ofarlig och läker spontant.
Inflammationen medför smärtor i det inflammerade området. Brosket och benet svullnar upp och blir ömt. Revbenen rörs när vi andas, när vi hostar eller nyser, och generellt när kroppen är i rörelse. Smärtorna utlöses av rörelse, och upplevs i många fall som intensiva och kortvariga attacker. Vid andra tillfällen kan smärtorna var mer kroniska med konstant värk i det inflammerade området. Smärtorna kan förvärras vid djupandning, hosta eller nysning och du kan uppleva att smärtorna strålar ut i armen eller skuldran.
Hos de flesta är bara ett eller ett fåtal revben angripna. Oftast finns förändringarna i revben nummer ett eller två, räknat uppifrån."

Just nu har jag fortfarande ont, den värsta attackliknande smärtan försvann efter ca 10 min, sen somnade jag och nu på morgonen kände jag att jag fick ont igen. Tog en diklofenak nu på morgonen för det är väl egentligen den enda medicin som hjälper eftersom att det är en inflammatorisk sjukdom. 
Det värsta med att ta diklofenak är att jag brukar få jobbigt med halsbränna, ingenting ska man visst kunna ta utan att det genererar något annat problem ;) 

Idag tror jag det blir bakning, får hålla oss hemma för Liam äter ju penicillin och Benjamin har fått samma sjuka som Liam så honom tänkte vi åka in till närakuten i Jakobsberg med idag för att ta halsprov. Men barnen har sett fram emot att baka pepparkakor så det passar ju bra en helg som denna när vi måste hålla oss från folk. 

Nu ska jag sluta för nu vaknade barnen =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

3 supervarma dagar med sol och bad!!

Senaste tre dagarna har det varit väldigt varmt här, vi har badat hela dagarna och idag åkte vi till ett vattenland. Det var jättefint där o...