”Familjen gluten”

Halloj!

Idag blev det en dag med läkarbesök, tog ca 2 timmar med allt som skulle göras och pratas om med två barn. 

Benjamin som många vet är glutenintolerant, om han får i sig gluten kräks han tills han tömt allt. Han får otroligt ont i magen och får även mycket gaser. 
Innan han blev diagnosticerad så hade vi mycket problem med att han var trött, gasig, orolig, ont i magen och ibland så ont att han blev helt blek i ansiktet och kallsvettades. 

Vi har även misstänkt att Liam kanske är glutenintolerant och i mars förra året så tog vi blodprover på vårdcentralen och de visade förhöjda glutenvärden. Läkaren på VC sa att vi skulle sluta med gluten, men skickade ingen remiss till karolinska eller nåt annat...som man SKA göra. Om man inte gör utredningen ordentligt så får man inte veta exakt och om man är glutenintolerant ska man även få kontakt med dietist, plus att man ska få kostbidrag när man är under 18. 

Vi började iaf med att Liam skulle äta glutenfritt och fick goda resultat på avföringen, hans humör och eksem. Allt blev bättre. Sen slarvade vi lite eftersom att det aldrig blev riktigt på allvar. Men nu idag så åkte vi till bumm för att göra allt ordentligt. Han har ätit vanlig kost nu senaste månaden och då kan man ta nya prover som visar hur höjda värden han har. 

Jag äter också glutenfritt och har haft problem med magen lääääänge. Mest med gaser och magknip. Sen har jag faktiskt blivit lugnare i mitt humör sen jag slutade med gluten. 

När vi ändå var där så fick Moa bli testad också, mest för säkerhets skull, hon har mycket problem med gaser och har ofta dålig avföring och sover oroligt. Så nu får vi bara vänta och se vad alla provsvar säger. 

Skulle vara komiskt om 4/5 familjemedlemmar äter glutenfritt 😂 fast bra också såklart, så allas magar mår bra ☺️👍


Ha en bra dag! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

3 supervarma dagar med sol och bad!!

Senaste tre dagarna har det varit väldigt varmt här, vi har badat hela dagarna och idag åkte vi till ett vattenland. Det var jättefint där o...