Valborg

Hej hopp!

I måndags var det valborg och det är något som våra barn verkligen älskar, varje år får dom gå fackeltåg från centrum till brasan och sen vara med och tända. I år blev det tyvärr inget fackeltåg, Moa somnade redan klockan 19 här hemma så grabbarna och Jimmy cyklade upp själva för att titta. Jag fixade en påse popcorn var som dom fick äta där uppe =)

I söndags gjorde jag jättegoda rårakor med riven halloumi till, dom blev riktigt goda. Du gör rårakor genom att riva potatis, pressa ur all vätska och sedan steka dom i stekpannan, nu när jag hade riven halloumi i så blev det en bra sälta i också.Igår hade vi en seg dag, jag gjorde verkligen ingenting....tänkte att jag skulle rensa ur min garderob, städa och fixa med olika grejer. Men det blev verkligen INGENTING, bara segade, kände mig lite nere och trött. Kände mig sur och grinig också så fick såååå dåligt samvete mot barnen. Tillslut tog vi en cykel och moppetur till bron som går över tågrälsen. Tittade på två tåg som passerade och sen åkte vi hem igen. En väldigt enkel "utflykt" men barnen tycker det är väldigt roligt!

Idag gjorde jag chokladbollar efter maten, den här damen som i princip aldrig äter maten som serveras hemma blev väldigt glad :)
Hur ska man göra med det där....Moa äter alltid bra med alla andra, med mormor, på förskola, hos vänner m.m. Men aldrig äter hon bra när vi äter middag efter att vi kommit hem från förskolan. Blir så frustrerad för jag orkar inte hålla på med massa extra mat bara för att hon ska få något som hon faktiskt äter....vi kan ju inte äta pannkaka eller köttbullar varje dag heller.

Det löser sig med tiden men när man är mitt i den här jobbiga matperioden blir man ju galen!

Nu ska jag hänga lite med barnen innan det är sovdags för dem.


Hejsvejs!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

3 supervarma dagar med sol och bad!!

Senaste tre dagarna har det varit väldigt varmt här, vi har badat hela dagarna och idag åkte vi till ett vattenland. Det var jättefint där o...